Drumul unui colet de la expeditor la destinatar cu fan courier

15 November 2016 | Author : FAN Courier

Primesti colete, trimiti plicuri si te bucuri atunci cand ceea ce ai comandat online ajunge la tine in mai putin de 24 de ore, dar te-ai intrebat vreodata cum functioneaza sistemul de curierat? Cine sorteaza plicurile? Cine se asigura ca ele ajung la adresa exacta sau cine cantareste coletele ? Dincolo de munca si dedicarea fiecarui curier, sofer, manipulant sau operator call center, este vorba despre un sistem complex si o tehnologie de ultima generatie care facilitateaza intregul proces.

 

curier

 

De la expeditor la destinatar: pasii unei comenzi cu FAN Courier

Pentru a intelege indeaproape sistemul FAN Courier, iata care sunt pasii pe care ii urmeaza fiecare comanda inregistrata in sistemul nostru:

Pasul 1: Pregatirea coletului

Proababil cel mai important pas in procesul expedierii unui colet este ambalarea corespunzatoare. In acest fel, te asiguri ca oricare ar fi continutul pachetului tau, acesta va ajunge in siguranta la destinatie. Inainte de a impacheta ceea ce vrei sa trmiti prin FAN Courier, te rugam sa verifici conditiile de ambalare recomandate pentru fiecare tip de material.

colet-fragil

Pasul 2: Plasarea comenzii

Comanda poate fi efectuata online, pe site-ul nostru,  telefonic si prin e-mail sau folosind aplicatia dedicata pentru Android sau iOS.

AWB-ul este elementul cel mai important care permite identificarea unei comenzi, iar Self AWB-ul este serviciul online de gestionare a expedierilor de la FAN Courier. Self AWB faciliteaza trimiterea si primirea coletelor intr-un timp redus. De asemenea, folosind aceasta aplicatie, stii cu exactitate traseul expedierii, cand si cum a ajuns la destinatie. Mai mult, utilizatorii Self AWB pot sa creeze o baza de date care le permite sa expedieze mai usor documente si colete fara a introduce de fiecare data adresa destinatarului.  Mai mult, comanda poate fi urmarita pe tot parcursul ei prin AWB Tracking.

ambalare-colet-fan

 

Pasul 3: Inmanarea coletului

Curierul este chemat la destinatie, unde scaneaza comanda si o introduce in sistem. Niciun plic sau colet nu este preluat fara introducerea lui in sistem, nici macar cele folosind serviciul rapid Express Loco. Dupa verificarea coletului, curierul il incarca in masina pentru a-l transporta catre HUB-ul de expeditie.

FAN Courier detine un HUB Central si 11 puncte de lucru in capitala, iar in tara exista puncte de tranzit situate in Brasov, Cluj-Napoica, Sibiu, Focsani, Rm. Valcea, Tg. Mures, Bacau, Campia Turzii, Caransebes, Sebes, Suceava, Tg. Jiu si Pitesti. De asemenea, exista peste 100 de depozite situate pe intreg teritorul tarii, cel putin unul in fiecare judet.

Livrarile sunt preluate de la expeditor, introduse in reteaua FAN Courier inca din momentul scanarii de catre curierul expeditor si aduse la acest HUB sau la agentia locala de preluare, unde sunt cantarite si sortate in functie de orasul destinatar.

inmanarea-colet

 

Pasul 4: Transportul coletului

Bunurile sunt incarcate in masina de traseu (de obicei un camion de marime mare, TIR) si transportate pe timpul noptii catre HUB-ul de destinatie, unde are loc o noua sortare. Sortarea coletelor este realizata printr-un sistem tehnologizat, cu ajutorul benzilor de sortare si al angajatilor dedicati FAN Courier, insarcinati cu incarcarea coletelor in masinile de traseu pentru destinatia finala.  Fiecare platforma din tara este organizata in acelasi fel, utilizand proceduri similare, iar toate datele sunt analizate in sistem, in timp real, prin intermediul VPN.

FAN Courier detine o banda de sortare cu o lungime de 324 metri, coletele fiind transportate cu o viteza medie de 2.5 m/s., iar intregul sistem functioneaza la un nivel de zgomot extrem de redus, de 70 dB, echivalentul unui congelator obisnuit, asigurand astfel un nivel optim de confort angajatilor.

 

banda-sortare

 

Pasul 5: Livrarea coletului

Coletul este preluat si semnat din nou de catre curierul destinatar pentru predare. Acesta este si momentul in care destinatarul este notificat prin SMS ca va primit coletul a doua zi, intre orele 9:00 -17:00. Fiecare curier are un timp de lucru bine pus la punct, de predare si primire ale coletelor, in fiecare zi, toti curierii fiind insarcinati cu instiintarea destinatarilor in ceea ce priveste ora exacta de predare.

 

Video: drumul unei colet expediat prin FAN Courier

Acesti cinci pasi pe care ii parcurge un colet de la expediere pana la destinatie sunt pasi standard, care urmaresc proceduri standard. Acestea, la randul lor, sunt introduse in sistem pentru acuratetea informatiilor si organizarea livrarilor. Timpul si ora de livrare, precum si punctele de expediere si colectare sunt insa diferite in functie de tipul de serviciu ales. Ai posibilitatea de a alege un serviciu express sau unul standard, international sau intern etc. Afla mai multe despre serviciile FAN Courier aici.

Tu ce serviciu ai ales pentru cea mai recenta comanda? ☺